Informare consumator

Informare consumator

Toate produsele sunt facute in laboratorul nostru unde se manipuleaza oua, alune, nuci, migdale, fistic, alune de padure, miere, soia, capsuni, fructe de padure, fainuri cu gluten, lapte si derivate din lapte(lactoza si proteine din lapte), susan, gelatina din peste.

Alergenii sunt proteine care provoacă o reacție exagerată a sistemului imunitar. În general alergenii din produsele alimentare pot fi reprezentați fie de diferite adaosuri precum proteinele din soia, proteinele din lapte sau glutenul, fie de condimente: piper, boia sau semințe de țelină.

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 20 martie 2000, alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe:

 1. Cereale care conţin gluten (adică grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelţ, grâu mare sau hibrizi ai acestora) şi produse derivate
 2. Crustacee şi produse derivate
 3. Ouă şi produse derivate
 4. Peşte şi produse derivate
 5. Arahide şi produse derivate
 6. Soia şi produse derivate
 7. Lapte şi produse derivate (inclusiv lactoză)
 8. Fructe cu coajă, adică migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia şi nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) şi produse derivate
 9. Ţelină şi produse derivate
 10. Muştar şi produse derivate
 11. Seminţe de susan şi produse derivate
 12. Dioxid de sulf şi sulfiţi în concentraţii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
 13. Lupin şi produse derivate
 14. Moluşte şi produse derivate


Produsele se utilizează pentru consum, fără restricţii, sub formă proaspătă.
Preparatele se adreseaza persoanelor fara cerinte de dieta speciale sau probleme, cu exceptia persoanelor ce pot prezenta alergii la anumite componente ale preparatelor (Menţionăm că produsele noastre sunt fabricate într-un laborator în care se  lucrează cu alergeni: gluten, ouă, arahide, soia, lapte, fructe cu coajă, țelină, muștar, semințe de susan, și alte produse derivate ale acestora) ;
Produsele nu sunt recomandate a fi consumate de persoanele care sufera de diabet zaharat.
Nu se recomanda consumul de produse care contin cafea, ness sau coloranti de catre copii, femei insarcinate intrucat pot afecta negativ concentrarea si atentia acestora.
 
Personalul de la vanzare va fi instruit cu privire la componentele produselor in scopul informarii la cerere a consumatorilor cu privire la continutul de alergeni al acestora pentru evitarea unor reactii alergice.

Termenul de valabilitate pentru produsele care contin frisca, crema patisera, foietaj, placinte, macarons este de 24h. Produsele din ciocolata si crema de ciocolata sunt valabile 72h. Produsele traditionale au un termen de valabilitate de 48h.